V Medzilaborciach pokrstili knihu o kráľovi pop-artu A. Warholovi

22.06.2006 Medzilaborce

Medzilaborce 22. júna (TASR) - Knihu Jamesa Warhola, synovca kráľa pop-artu Andyho Warhola, pod názvom Na návšteve u slávneho strýka pokrstili dnes v Múzeu m...
Medzilaborce 22. júna (TASR) - Knihu Jamesa Warhola, synovca kráľa pop-artu Andyho Warhola, pod názvom Na návšteve u slávneho strýka pokrstili dnes v Múzeu moderného umenia A. Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach.

Kniha, ktorá vyšla aj v slovenskom preklade, je zrkadlom fantastických dobrodružstiev slávneho umelca. Oslavuje tvorivú energiu Andyho a zachytáva umelecké tradície. Publikáciu pokrstili zeminou z rodiska Andyho rodičov - z Mikovej v Stropkovskom okrese.
\"Hlavnou platformou tejto knihy sú spomienky Jamesa na rôzne cesty a na návštevy, ktoré absolvoval u svojho slávneho strýka Andyho Warhola. Odkrýva tam rôzne skutočnosti a zaujímavosti, ako je napríklad parochňa, koľko parochní nosil A. Warhol, koľko mačiek mal a pod. , \" uviedol pre TASR kurátor MMUAW Martin Cubjak.
Čitateľ sa v knihe dozvie aj to, prečo kovové haraburdy považoval za umenie. Zaujímavé príhody v knihe dotvárajú pestrofarebné maľby. \"Ilustroval som veľa kníh iných autorov, táto je moja prvá s vlastnými ilustráciami, \" doplnil autor.
Publikáciu vydalo vydavateľstvo Ikar v spolupráci s Veľvyslanectvom USA v SR.
 

Vyberte región